Wat zit er in het duurzaam kraampakket van Dalalou?

Wat zit er in de natuurlijke kraampakketten van Dalalou

Wat zit er in het duurzaam kraampakket van Dalalou en wat kan ik ermee?

Over de producten in het duurzaam kraampakket

En wat je ermee kunt doen

Tags: mensen, milieu

 1. Biologisch en chloorvrij kraamverband.
 2. Plasticvrije Cordring ofwel navelring.
 3. Biologische wattenschijfjes.
 4. Biologische Alcohol 70%.
 5. Gaasjes 10×10.
 6. Wasbare netbroekjes
 7. Onderleggers.
 8. Matrasbeschermer 1.40×1.50.
 9. Heilwol.
 10. Kamille olie.
 11. Big Shopper.

Inhoud kraampakket

De producten die hieronder beschreven zijn zitten standaard in een natuurlijk kraampakket van Dalalou. Daarnaast zijn er nog verschillende fijne uitbreidingen mogelijk!

Biologisch en chloorvrij kraamverband van Natracare (3 x 10 stuks)

Na de geboorte van je baby verlies je bloed vanuit je baarmoeder. Bij de ene vrouw is dat meer dan bij de ander. Gemiddeld is dit zo’n 2 tot 5 dagen. Het bloed helpt mee om je lichaam te reinigen, afvalstoffen af te voeren en de hormonen te reguleren. In de eerste dagen na de geboorte gebruik je kraamverband om het bloed op te vangen. Daarna kun je over gaan op maandverband.

Kraamverband van Natracare is gemaakt van zacht, gecertificeerd biologisch katoen, helemaal vrij van chloor en plastic en 100% biologisch afbreekbaar. In tegenstelling tot regulier verband zitten er in dit verband geen chemische en synthetische stoffen verwerkt, zodat je in deze gevoelige periode geen extra belastende stoffen op en in je lichaam krijgt. Biologisch katoen is ademend en hypo-allergeen.

Het verwerkingsproces van biologisch katoen is daarnaast ook vele malen minder belastend voor het milieu dan dat van gewoon katoen. Op deze manier laten we alleen een milde ecologische voetafdruk achter!

biologisch kraamverband natracare de duurzame kaart

Biologisch kraamverband Natracare

Plasticvrije Cordring ofwel navelring

De cordring is een babyvriendelijk en plastic-vrij alternatief voor de grote blauwe of witte navelklem. Er blijft alleen een piepklein ringetje achter om het navelstompje. Je kunt kiezen tussen een soepele latex (natuurrubber) of een wat stuggere non-latex (synthetisch rubber) voor als je overgevoelig of allergisch bent voor latex.

Voor je baby is de cord ring veel comfortabeler dan een navelklem. De kans op ontstekingen is ook kleiner. De Cetro Cord Ring blijft niet haken achter kleding of een luier wat voor ouders veel prettiger is bij het verwisselen van een luier of het aankleden van de baby.

cordring of navelring als alternatief voor navelklem

Cordring of navelring fijn alternatief voor navelklem

Biologische wattenschijfjes van Belnature

De wattenschijfjes zijn te gebruiken om de thermometer mee schoon te maken, in combinatie met de alcohol die ook in het pakket zit. Je kraamverzorgende wil graag dat je deze in huis hebt. De wattenschijfjes zijn ook te gebruiken door de verloskundige om eventueel kleine bloedingen te deppen. Bovendien kun je ze in de kraamtijd ook gebruiken om babies billetjes mee te poetsen.

De producten van Belnature zijn 100% organisch en zeer eco-vriendelijk. De watten zijn gebleekt op basis van geoxideerd water. De verpakking is gemaakt van mais en is biologisch afbreekbaar.

Duurzaam kraampakket natuulijke wattenschijfjes

Duurzaam kraampakket natuulijke wattenschijfjes

Biologische alcohol 70% van De Cruydhof

Alcohol (ethanol) heb je in vele verschillende kwaliteiten en prijzen. Het allerbeste is om een biologische alcohol te gebruiken. Biologische alcohol is namelijk duurzaam en zuiver. Bij de productie van de grondstoffen en voor de vergisting om alcohol te produceren zijn geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Alcohol heeft een ontsmettende werking en kan handig zijn in de kraamtijd om bijvoorbeeld de bacteriën van een thermometer af poetsen.

Biologische alcohol ethanol in het duurzaam kraampakket

Biologische alcohol is duurzaam & zuiver

Steriele gaasjes 10 x 10

De gaasjes in het duurzaam kraampakket worden gebruikt door de verloskundige voor een eventuele hechting na de bevalling. De gaasjes van Cutisoft die wij hebben uitgekozen zijn van 100% katoen en zijn gamma gesteriliseerd en dus chloorvrij! Dus zo weinig mogelijk belastend voor je lichaam en milieu! De gaasjes zijn in bio-plastic of gerecycled papier/plastic verpakt.

Steriele gaasjes 10 bij 10 duurzaam kraampakket

Steriele gaasjes 10 bij 10 uit het duurzaam kraampakket

Wasbare netbroekjes van Carriwell (4x)

Deze netbroekjes zijn erg praktisch om je kraamverband op z’n plek te houden de eerste dagen na de geboorte. Je buik past er ook fijn in zonder dat het knelt, heerlijk comfortabel dus. Ook na een keizersnede zijn deze broekjes goed te gebruiken omdat er lucht bij de wond kan komen wat bijdraagt aan het herstel.

We hebben gekozen voor deze wasbare variant, zodat je de broekjes meerdere malen kunt gebruiken. Ze zijn tot ca. 10x te wassen. Je kan er eventueel ook grote onderbroeken extra bij gebruiken.

Carriwell verkoopt ook zwangerschapslingerie en voedingsbh’s van biologisch katoen.

Wasbare netbroekjes van Carriwell na de bevalling

Wasbare netbroekjes voor na de bevalling

Onderleggers ofwel kraammatras (groot – 12x)

De onderlegger, ook wel kraammatras genoemd, leg je over je matrasbeschermer tijdens de bevalling en geboorte. Onderleggers hebben een absorberende laag en vangen vocht, vruchtwater en bloed op zodat de ondergrond op de plek waar je bevalt schoon blijft.

De onderleggers gebruik je ook (vlak) na de geboorte om bijvoorbeeld de placenta op te vangen en bij de controle(s) van de verloskundige. Je kunt ze in de eerste kraamdagen ook in bed onder je billen leggen: preventief, bij controle of om even met je billen bloot te liggen wat kan helpen bij het herstel.

Ook hier hebben we natuurlijk gekozen voor de minst belastende variant. De onderleggers hebben een 100% ecologische vulling die biologisch afbreekbaar is en een absorberende bovenlaag. De onderkant is wel van bioplastic gemaakt, dit zorgt ervoor dat er niks doorheen lekt (in de toekomst hopen we bio-plastic te kunnen aanbieden).

Onderlegers of kraammatras. Eco matrasbeschermer tijdens bevalling

Eco kraammatras voor tijdens bevalling

Matrasbeschermer van 1.40 bij 1.50

Een matrasbeschermer wordt gebruikt tijdens de bevalling en net na de geboorte om je matras te beschermen tegen vocht, vruchtwater en bloed. Je kunt de beschermer op je bed leggen, maar natuurlijk ook op elke andere plek waar je aan het bevallen bent.

Over de matrasbeschermer leg je de grote onderlegger om vocht, vruchtwater en bloed te absorberen.

We hebben voor nu gekozen voor een plastic folie die recyclebaar is. In de toekomst hopen we hier een natuurlijke variant voor te kunnen gaan aanbieden. (update: hij is momenteel van bioplastic!)

Vanaf ca. 37 weken zwangerschap kun je zelf een fijne waterdichte molton of handdoeken in je bed onder je hoeslaken leggen voor als je vliezen spontaan breken als je slaapt. Deze matrasbeschermer is puur bedoeld voor bij de bevalling zelf.

matrasbeschermer bevalling bevallen geboorte

Een matrasbeschermer beschermt je matras tijdens en na de bevalling

Heilwol  ofwel genezende wol van Popolini

Heilwol (ook wel genezende wol genoemd) is een 100% natuurlijk geneesmiddel en multi-inzetbaar voor zowel moeder als kind.

Heilwol zorgt ervoor dat geïrriteerde, gevoelige of ontstoken huid kan blijven ademen en niet wordt afgesloten. Door de structuur van de wol wordt er een luchtlaagje gevormd, dat zorgt voor optimale ventilatie. Heilwol absorbeert vocht en zweet. En heilwol geeft natuurlijke lanoline af, het van nature aanwezige wolvet in de wol. Lanoline heeft een helende en verzachtende werking op de huid.

Je kunt een plukje heilwol op de billetjes van de baby leggen in de luier als ze schraal zijn. Of heilwol gebruiken bij gevoelige tepels of tepelkloven door een plukje op je borst in je bh te leggen. Bij gevoelige hechtingen of kleine wondjes aan je vagina kun je een plukje heilwol op je maandverband of in je onderbroek leggen. Mocht het naveltje van je baby wat geïrriteerd raken, leg dan een plukje heilwol op het naveltje en doe er een ouderwets navelbandje of verbandje omheen (niet te strak).

Na 12-24 uur kun je het plukje verwijderen of wisselen als de klachten nog niet over zijn. Je kunt een plukje één à twee keer gebruiken. Reinig de wol eventueel door het buiten in de zon te leggen. Was de heilwol niet, dan verliest het zijn wolvet.

Ecologische Heilwol of genezende wol helpt bij tepelkloven

Ecologische Heilwol helpt o.a. bij tepelkloven

De heilwol van CitysheepNature komt uit Nederland . Het is wol van ecologisch gehouden schapen en op milde en natuurlijke wijze gewassen en gekaard (gekamd).

Liever vegan? Dan vervangen we de heilwol voor een potje Puur & Vet van Op het gevoel.

Vloeibare handzeep Petit&Jolie

In het duurzaam kraampakket zit ook heerlijke natuurlijke zeep voor je handen, die van je kraamverzorgster en kraambezoek. Als alternatief op de chemische handgel in de reguliere kraampakketten.

Petit&Jolie is een natuurlijke verzorgingslijn voor baby’s, kinderen en zwangere vrouwen De handzeep reinigt en beschermt de huid, ook bij regelmatig gebruik. De bijzondere samenstelling houdt de huid zacht, beschermt de natuurlijke pH-waarde en voorkomt uitdroging.

Petit&Jolie gebruikt géén synthetisch ingrediënten, want dat is nergens voor nodig! De handzeep is gemaakt van ingrediënten van 100% natuurlijke oorsprong en bevat dus geen parabenen, SLS en/of synthetisch geur- en kleurstoffen.

Natuurlijke handzeep zonder synthetische ingrediënten

Natuurlijke handzeep zonder synthetische ingrediënten

Biologische kamille-olie, Wolvlies 11 x 25 cm en eco kamille kruiden

Biologische kamille-olie

Een essentieel onderdeel voor een rustgevend kamille-kompres. De eigenschappen van kamille zijn in de kraamtijd een weldaad voor je lijf. Je natuurlijke kraamverzorgster raadt deze standaard aan. Bij naweeën, obstipatie, krampjes en moeilijk slapen. Een uitgebreide beschrijving voor het maken van een kamilleolie-buikkompres vind je hier.

Wolvlies 11 bij 25 cm

In de Natuurlijke Kraamzorg wordt vaak gebruik gemaakt van een kamille-olie-buikwikkel voor baby en moeder. Ter ontspanning en bij krampjes of naweeën. Wolvlies en kamille-olie zijn hiervoor de basis. Zelf voeg je nog een reepje en lapje katoen toe, en een plastic zakje en kruik.

De wolvlies komt uit Nederland van City Sheep Nature.

Liever vegan? Dan wordt de wolvlies vervangen door een potje magnesiumvlokken. Dit pakket is apart te bestellen.

Natuurlijke kraamzorg kamille olie kompres wolvlies

Natuurlijke kraamzorg met een rustgevend kamille kompres

Kamille kruiden 30 gram bio & eco gecertificeerd

Ook losse kamille kruiden worden veel gebruikt in de kraamtijd. Je maakt er reinigende en kalmerende spoeling mee voor gebruik bij elke toiletgang. Dit bevordert herstel van je hechtingen en perineum.

Big shopper biologisch katoen

De producten van het duurzaam kraampakket zitten in een mooie, duurzame tas van biologisch katoen met het groene logo van Dalalou erop.

De shopper is te gebruiken als babyverzorgingstas, boodschappentas, sporttas, opbergtas, etc.

Ga je (onverwachts) naar het ziekenhuis? Dan is dit ook een prima ‘vluchttas’ om je spullen mee te nemen!

Het duurzaam kraampakket bevat een biologisch katoen tas met logo Dalalou

Biologisch katoen tas die ook goed als ‘vluchttas’ gebruikt kan worden

Misschien heb je een vraag of een aanvulling naar aanleiding van dit blog.

Waarmee kan ik je helpen?

  MEEST GELEZEN BLOGS

  2024-06-26T17:34:32+00:00

  Titel

  Ga naar de bovenkant