Samenwerking met Balkonton

Samenwerken met Balkonton en De Duurzame Kaart

Met een wormenhotel maak je het verschil

Heb jij de Balkonton wormenhotels al bekeken?

Vandaag wil ik graag mijn nieuwste samenwerking met met jullie delen. Sinds kort werkt De Duurzame Kaart samen met Balkonton. Ik ben zelf super enthousiast over m’n wormenhotels. Er staan bovendien een aantal blogs op deze website over wormcompostering, zodat een samenwerking niet meer dan logisch leek. Je kan nu dus verschillende modellen wormenbakken en ook compostwormen kopen in onze webshop! 🪱Gemak voor iedereen die graag een wormenhotel wil, maar die niet zelf kan of wil maken!

Wormenhotels zijn een geweldige manier om afval te verminderen, voedingsrijke compost te maken en een positieve impact op ons milieu te hebben. Laat me je er alles over vertellen!

Wat is een wormenbak?⁠

Een wormenbak is een container waarin een gemeenschap van geweldige compostwormen leeft. Deze wormen breken onvermoeibaar organisch afval af tot voedzame compost via een proces dat vermicompostering heet. Het is alsof je een mini-ecosysteem hebt! ⁠

Voordelen van wormenbakken

1. Afvalvermindering

Door organisch afval van de stortplaats af te leiden, helpen wormbakken de uitstoot van methaangas te minimaliseren, een belangrijke oorzaak van klimaatverandering.

2. Voedzame compost

De compost die door wormenbakken wordt geproduceerd, is ontzettend waardevol voor je tuin of potplanten. Het is een natuurlijke meststof, rijk aan gunstige micro-organismen die je planten en bodem voeden.⁠

3. Leerzaam

Wormenbakken bieden een fantastische kans om te leren over ontbinding, het belang van bodemgezondheid en de onderlinge verbondenheid van ecosystemen. Het is een geweldig praktijkproject voor zowel kinderen als volwassenen!⁠

Een wormbak opzetten

1. Kies een bak

Je kunt een oude plastic container hergebruiken zoals ik bijvoorbeeld hier heb gedaan of investeer in een wormenbak uit de webshop. Je kunt er ook compostwormen bestellen als je die nog niet (voldoende) hebt.

2. Een lekker bed

Creëer een smakelijke omgeving voor je wormen met een beddengoedmengsel van geraspte krant, kokosnootkokos of ander organisch materiaal. Hier lees je er meer over. 

3. Voeg compostwormen toe

Deze rode wigglers worden meestal gebruikt voor vermicompostering. Je hoeft niet direct een ton vol te bestellen, ze vermeerderen zich tot de bak vol is. Laat de nieuwe bewoners zich rustig vestigen in hun nieuwe huis.

4. Voeding voor je nieuwe huisdieren

Compostwormen genieten van allerlei organisch afval, zoals fruit- en groenteresten, koffiedik en fijngemaakte eierschalen. Vermijd vlees, zuivel, vet voedsel en citrusvruchten.

5. Onderhouden van de wormenbak

Houd het strooisel vochtig maar niet te nat, zorg voor een goede luchtstroom en oogst regelmatig de rijke wormencompost terwijl je nieuw voedselafval toevoegt!

6. Houd je oplaadkaarten bij de hand

Zorg ervoor dat je je oplaadkaarten bij de hand hebt wanneer je op reis gaat. Deze kaarten zijn nodig om toegang te krijgen tot de laadstations en om te betalen voor het opladen van uw auto. Het is ook een goed idee om een back-up oplaadkaart bij u te hebben, voor het geval dat uw eerste kaart niet werkt.

Ook aan te raden is om een “local”-laadpas/tag te bestellen van het land waar je je vakantie gaat vieren. In Spanje bijvoorbeeld kun je een laadpas/tag bestellen van Electromaps. Dan weet je zeker dat je bij alle laadpalen daar kan laden. Bijkomend voordeel is dat je er ook mee kan betalen in parkeergarages.

Laten we het verschil maken

Ik ben super blij met de samenwerking met Balkonton.nl. Door een wormenbak in ons dagelijks leven te integreren, kunnen we actief bijdragen aan een duurzamere toekomst. 🌱💪 Er staan verschillende blogs over dit onderwerp op de website die antwoord geven op al je vragen. Dus doe ook mee met deze spannende reis van afvalvermindering. Koester een gezonde bodem en omarm de kracht van de ultieme recyclers van de natuur, neem een wormenhotel!⁠

BLOGS OVER EEN WORMENHOTEL

2023-11-14T10:34:52+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant