Recepten met overgebleven Sinterklaas snoep

Recepten van pepernoten en chocoladeletter restjes

Dit kun je doen met overgebleven kruidnootjes en de chocolade

Focus-Tags: Mensen, Voedsel,

Sint is weg, nu het snoep nog

Het was weer een heerlijke Sinterklaasavond! Veel gelach om de surprises en gedichten en blij met het cadeau! Gelukkig zijn er nog wat pepernoten en chocoladereep over, want deze recepten zijn zo leuk!

Net als ieder jaar blijft er wel wat Sinterklaassnoep over. Maar niet weggooien hoor, maak er gewoon iets anders lekkers van. Giet het in een andere vorm en je hebt een heerlijk hapje voor de andere dagen van deze feestmaand. Hieronder van voorbeelden van recepten met overgebleven Sinterklaas snoep.

Wist je dat

jouw creatie hier ook kan staan?

Heb jij iets lekkers gemaakt van kruidnoten, marsepein of een chocoladeletter dat je hier wild delen? Leuk! Mail me het recept en de foto, en je naam als je die op de site wilt zien. Alvast bedankt voor je hulp in de strijd tegen verspilling!

Recepten met overgebleven Sinterklaas snoep

Ingezonden door Geanne, bedankt!

Recept chocoladeletter sinterklaas restjes Geanne

Foto en recept van chocolade lollies ingezonden door Geanne

Recept chocolade lollies van restjes chocoladeletter,
dit ziet er feestelijk uit!

Ga je deze dagen bij iemand op visite dan is dit een erg leuk cadeautje om mee te nemen. Zo leuk dat je zelfs even naar afgeprijsd Sinterklaas chocola kunt kijken. Goed idee Geanne, zo gaan nog meer voedselverspilling tegen!

Au bain-marie chocolade

Doe de kleiner gesneden chocoladeletter in een kom. Pak een pan die kleiner is dan de kom, zodat de kom met de onderkant niet in het water hangt. Breng een laagje water aan de kook en zet de kom met chocolade er op. Pas op de kom wordt heet. Roer goed met een pannenlikker tot alle chocolade gesmolten is.

Ijsblokjes-vorm en ijslolly stokje
Giet de vloeibare chocolade in een (ijsblokjes-) vorm. Tijdens het stollen duw je er een ijslolly stokje in. Haal ze uit de vorm als de chocolade helemaal hard is. Doe er een mooi touwtje om en voilå, een leuk cadeautje!

Recepten met overgebleven pepernoten

De Duurzame Kaart

Restje pepernoten recept broodbeleg

Maak een zoet broodbeleg van overgebleven pepernoten.

Je kunt natuurlijk ook overgebleven (kerst)koekjes, botercreme van de taart en dergelijke gebuiken. Je kunt eindeloos fantaseren. Gebruik bijvoorbeeld de botercrème i.p.v. boter.

Recept pepernoten spread

Nodig:
* Twee kleinere gesteriliseerde potten
* 200 gram pepernoten
* 1/2 dl chocomelk
* 1/2 dl (amandel)melk
* Snufje kaneel
* 1 klontje room- of plantaardige boter

Recept:
1. Week eerst de pepernoten even in een deel van het vocht. Maal het daarna fijn met de staafmixer.
2. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Mix alles tot het een smeerbare, gladde massa is.
3. Verdeel de pasta over de schone potten en bewaar het in de koelkast. Als je niet zoveel zoet beleg eet, gebruik dan kleine potjes en vries de rest in. Overigens ook lekker als taartvulling of op de vanillie vla.
4. De pasta is in de koelkast zeker één week houdbaar. Hoe meer suiker, hoe langer. Plantaardige melk blijft denk ik ook langer goed (niet bewezen, mijn idee😇)
Het smaakt Speculoos-achtig, mjom.

Arretjes nof cake van overgebleven pepernoten.

Deze Arretjes Nof is een ware caloriebom, maar je mag mij er voor wakker maken 😇 De meeste mensen zeggen pepernoten, maar bedoelen kruidnootjes. Deze gebruik ik voor dit recept.

Recept Arretjes cake van pepernoten

Nodig:
* 100 gr kokos of ongezouten roomboter
* 200 gram gecondenseerde melk
* 60 gr rauwe cacaopoeder (geen mix voor chocolademelk)
* 70 gr restjes chocolade
* 200 gr kruidnoten

Recept:
1. Laat eerst de boter een beetje smelten op een lage temperatuur, het mag niet bruin worden. Roer er dan de gecondenseerde melk en de cacaopoeder door en roer regelmatig even.
2. Smelt daarna de chocolade Au bain-marie.
3. Terwijl dat bezig is stamp je de pepernoten eerst wat kleiner.
3. Leg PFAS-vrij bakpapier in een cake of broodvorm en schenk hier een dun laagje (ongeveer 20 gram) van de gesmolten chocolade in. Schenk de rest van de chocolade daarna door de boter massa.
4. Roer vervolgens de pepernoten-massa door de boter-chocolade massa en stort dat in de cakevorm.
5. Laat het afkoelen en zet het dan minstens 2 uur in de koelkast of een koele kamer tot gebruik.

Tips:

  • Geef de helft weg; voor je het weet heb je de Arretjes cake helemaal op.
  • Ook lekker met speculaasjes (of gewoon ouderwetse biscuits).