Doe maar duurzaam;

Net als deze inspirerende ondernemers

Transparantie

Hermien schreef een mooi blog waarin in één zin De Duurzame Kaart wordt samenvat: “En wij consumenten, wij moeten laten zien dat wij eerlijkheid waarderen.”

Er wordt veel gepraat over greenwashing; bedrijven die doen alsof ze ‘duurzaam’ zijn, zodat jij producten bij ze koopt.

No Greenwashing

De Duurzame Kaart maakt het verschil. Hier vind je mensen die bewust duurzaam leven en vanuit die visie ondernemer zijn geworden.

Laat je inspireren door hun 💚

Op de presentatie pagina’s staan Focus-Tags. Daar vertellen de ondernemers hoe zij duurzaamheid in hun eigen leven toepassen.

Als je vragen hebt aan mij of aan de ondernemers, dan horen we graag van je.

Doe maar duurzaam

Groen doen vanuit je luie stoel! Overal duurzaam winkelen. Duurzame bedrijven op De Duurzame Kaart zijn b2b en b2c.

Nu dat zo gemakkelijk kan!

Wat betekenen de Focus-Tags?

De ondernemers nemen je via hun Focus-Tags mee naar praktijk voorbeelden van hoe zij duurzaamheid toepassen in hun eigen leven.

Over welk onderwerp wil jij meer weten? Kies één van de Focus-Tags in het filter op de home-page en krijg concrete voorbeelden.

 • Wil je weten welke ondernemers focussen op het verduurzamen van de Arbeidsmarkt en hoe ze dat doen? Filter op Arbeidsmarkt. Daarbij kun je denken aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers, 50+, gezondheid, onderbenutting van vrouwen, ouderen, allochtonen, gehandicapten, werkdruk, opleiding.
 • Armoede is gerelateerd aan gebrek aan geld, de groter wordende kloof tussen arm en rijk, netwerk, opleiding, kansen / sociale uitsluiting, capaciteiten en gezondheid. Filter op ‘Armoede’ en ontdek wat een ondernemer doet om de effecten van armoede te verminderen.
 • Sommige ondernemers focussen zich speciaal op Biodiversiteit: dat is de variatie van leven op aarde: mensen, dieren, planten en micro-organismen.
 • Andere ondernemers doen vooral duurzaam op het gebied van Dierenwelzijn: ze zetten zich in om de kwaliteit van het leven van een dier te verbeteren. Bijvoorbeeld met vrijwilligerswerk of door geen vlees te eten.
 • Het begrip Eerlijk zaken doen, ook wel FairTrade genoemd, kennen de meeste mensen wel. Het gaat over moreel verantwoordelijk (ethisch) omgaan met anderen. Bedrijfsethiek, integriteit, transparantie, eerlijkheid, verantwoordelijkheid en respect voor de wet.
 • Of lees tips van ondernemers met de focus op Energie en klimaat: hebben voorbeelden over duurzame energie als zon, wind en biomassa. Over hoe ze energiekosten besparen of onafhankelijk zijn van energiemarkt.
 • Er zijn er ook met voorbeelden van Grondstoffen: Hun focus ligt op bijvoorbeeld grondstof gebruik, grondstof schaarste, afvalvermindering, circulaire economie, mestverwaarding of lease-economie.
 • Er zijn ondernemers die de nadruk leggen op Leefbaarheid: die zich inzetten om een ruimte/ gebied aantrekkelijker te maken om in te wonen of te werken.
 • Of krijg voorbeelden over Milieu: over grondstof gebruik, energieverbruik, waterverbruik, de uitstoot van schadelijke stoffen als gevolg van vervoer ( CO2, fijn stof) of over afval stromen, geluidshinder, bodemgebruik of de impact van dit alles op de natuurlijke omgeving.
 • Mensenrechten: nationale en internationale schending van mensenrechten. Uitbuiting, gender gelijkheid, discriminatie.
 • Sustainable Development Goals of SDG’s: Voorbeelden van ondernemers die een bijdrage leveren aan de oplossing van grote wereldproblemen.
 • Productieprocessen efficiënter maken: lean enz…
 • En ondernemers met een duurzame focus op Voedsel: voorbeelden over biologisch of streek- en seizoensvoedsel, over veganistisch, vegetarisch of voedselbank of zaden…

Filter op een duurzaam onderwerp!

Uniek op deze site is dat je op onderwerp kunt selecteren en daarover voorbeelden krijgt van ondernemers met verschillende achtergronden.

De Focus-Tags zijn een verzameling ‘duurzame onderwerpen’
Iedere ondernemer kiest 3 Focus-Tags en geeft daarbij voorbeelden over hoe hij/zij dat onderwerp toepast in zijn/haar eigen leven.

Misschien herken je je hierin of inspireert het je om hetzelfde te gaan doen. Laat het ons weten! :)

Doe maar duurzaam = Omdenken = op een andere manier benaderen


Mis niks van de duurzame ondernemers

Voor tips en nieuws volg je me op:
Twitter: @DeDuurzameKaart👈🏼
Instagram: @DeDuurzameKaart👈🏼


Doe maar duurzaam
Deel deze site met mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.
[apss_share]