betere wereld kind fiets school owa dopper duurzaam

Een betere wereld voor je kind

Verminder plastic op school, thuis en op het werk

Weer naar school

En daar gaat ie… Zonder zijn verslag helaas, aangezien we die vergaten te printen.😁 De kerstvakantie is voorbij, dus weer op zijn fiets naar school. Een brugwup nog, maar wat maakt mijn zoon zich alle nieuwe dingen al snel eigen: de verschillende vakken, wisselende lesroosters, huiswerk. In no-time heeft hij nieuwe vrienden en kent hij alle routes in de grote, nieuwe school.

Domino’s en de Mac zijn op fietsafstand, maar hij moet natuurlijk ook gezond eten. Daarom neemt hij brood en fruit in een lunchbakje mee. En pakjes drinken kan echt niet meer, vandaar dat er ook water mee gaat.

Hervulbare OWA-dopperfles

De school heeft watertappunten, dus dat is goed geregeld. Maar wat hoor ik gister tot mijn verbazing? Veel kinderen nemen toch plastic flesjes mineraalwater mee! Wat?? Anno 2020?? Gelukkig neemt zoonlief z’n Dopper fles mee. Zo voorkomt hij met één eenvoudige handeling dat er nog meer plastic in het milieu terechtkomt. Dus fles vullen met water, in de rugzak en fietsen maar… En dat verslag? Dat printen we vanavond wel, ook duurzaam!

Duurzaam printen is net zo eenvoudig; print met OWA cartridges! Duurzame, 100% gerecyclede cartridges.

Duurzaam printen met OWA

OWA biedt een uitgebreid assortiment duurzame toner cartridges. Deze circulaire toner cartridges zijn een uitstekend alternatief voor de duurdere, gangbare toners.

De hergebruikte cartridges van OWA staan garant voor lagere printkosten en een hoge printkwaliteit. Daarnaast is hergebruik vele malen beter voor het milieu. De CO2- impact van een hergebruikte cartridge ten opzichte van een nieuwe cartridge is maar liefst 25%-40% lager.

Een uniek en milieuvriendelijk productieproces

Door inzameling krijgen de OWA cartridges een tweede leven. De ingezamelde toner cartridges worden gesorteerd. De toners die in perfecte staat verkeren worden geschikt gemaakt voor hergebruik. De overige toners worden compleet ontmanteld: toner poeder wordt uitgezogen, herbruikbare onderdelen worden opgeslagen en alle materialen gesorteerd.

Vervolgens worden van deze materialen nieuwe producten gemaakt: zoals filamenten voor 3D printers en kantoorartikelen. Alles wordt dus hergebruikt en niets belandt op de vuilnisbelt.
Een bijzonder aspect van OWA dat uniek voor de markt is!
Dankzij de unieke, circulaire verwerkingsprocedure is OWA gecertificeerd met NF environement, Nordic Ecolabel en Der Blaue Engel.

ARMOR OWA circulaire printoplossingen

Dit blog is je ter inspiratie aangeboden door Miriam Verbraak, marketing manager bij ARMOR OWA.

Vragen over OWA cartridges?