Goede cartridges kopen bestellen OWA ARMOR

Op naar een groenere wereld

Wat moet je weten bij het kopen van goede cartridges

Spoiler: OWA circulaire cartridges zijn de beste keus

Focus-Tags: milieu, energie

Gezondheidsschade door slechte cartridges

Over het algemeen zijn mensen zich er wel van bewust dat printen slecht is voor het milieu. Maar dat printen met slechte cartridges ook gezondheidsschade en schade aan de printer kan veroorzaken weet men vaak niet.

De juiste cartridge voor je printer kiezen is dus belangrijk. OWA ARMOR legt uit moet je weten bij het maken van de beste keus cartridge.

Printen met originele cartridges is duur en niet duurzaam.

Iedereen kent de cartridges van de originele merkfabrikanten (OEM). Aan de verkoop van printers verdienen deze fabrikanten niet veel omdat ze hun verdiensten halen uit de verkoop van de printsupplies. Daarom zijn originele cartridges vaak onevenredig duur.

OEM’s recyclen slechts 20% cartridges

De milieuzorg van de OEM’s is alleen maar gericht op CO2-compensatie. Door de beperkte recycling wordt slechts 20% van deze cartridges goed verwerkt. Printen met originele cartridges is dan ook duur en helemaal niet duurzaam.

Goedkope cartridges zijn niet recyclebaar

Er zijn ook mensen die cartridges kopen bij de goedkope winkelketens. Helaas. Goedkoop blijkt dan vaak duurkoop.

Goedkope cartridges bevatten vaak giftige stoffen

Deze cartridges zijn niet recyclebaar en belanden na eenmalig gebruik op de afvalberg. De cartridges zijn van overwegend Chinese makelij en voldoen niet aan Europese regelgeving. Deze regelgeving dient om ons milieu te beschermen, maar ook ter bescherming van onze gezondheid. Er worden regelmatig partijen kloon-cartridges in beslag genomen waar giftige stoffen in zijn aangetroffen.

Kapotte printer door slechte cartridges

En dan is er nog de kans op materiële schade. Doordat patenten niet worden gerespecteerd, kunnen klooncartridges schade aan de printer geven. Waarop je vervolgens geen garantie hebt.

Remanufactured cartridges goedkoper dan de originele

Als je moet printen, kies dan voor een duurzaam alternatief: remanufactured cartridges. Dit zijn ingezamelde originele cartridges die geschikt gemaakt worden voor hergebruik.

Dit wordt gedaan volgens een nauwgezet en gecertificeerd proces waarbij patenten gerespecteerd worden en de kwaliteit gewaarborgd is. Dit proces van hergebruiken is intensiever dan het OEM productieproces, maar omdat er geen sprake is van hoge marges zijn remanufactured cartridges toch goedkoper dan de originele exemplaren.

Koop OWA zero waste cartridges

Hergebruik is veel beter voor het milieu, maar het kan zelfs zero waste! In deze korte video worden de verschillende effecten van cartridges duidelijk en maak je kennis met OWA: het 100% duurzame cartridge-merk. Circulair.

Bekijk de OWA ARMOR video ‘Op weg naar een groenere wereld’

Dit blog is je ter inspiratie aangeboden door Miriam Verbraak, marketing manager bij ARMOR OWA.

Voor meer duurzame informatie: volg ARMOR OWA op LinkedIn.