Eten over in het restaurant? Maak een gerecht met leftover rijst

Overgebleven eten in het restaurant?

Vraag gerust een doggybag

3 goede redenen voor een doggybag

Reden 1. Voedselverspilling tegengaan

Er worden tientallen miljoenen kilo’s aan voedsel weggegooid in de horeca. Je kunt je toch haast niet voorstellen hoeveel dat is? Dat is toch zonde? Een goede reden om dat eten lekker mee te nemen!

Reden 2. Ben je zuinige Hollander of niet?

Zeg nou zelf, je hebt ervoor betaald. Al dat eten dat je nog over hebt wordt na het afruimen, hop, de vuilnisbak in gegooid. Dat is toch zonde van je geld? Ik zeg, een goede tweede reden om een doggybag te vragen!

Reden 3. Lekker nagenieten met leftovers

Mjom, verse groente in je overgebleven pizza, oprollen en eten maar! Twee keer genieten.

Doggybag gênant? Welnee, juist hip!

Sommige Nederlanders vinden het nog een beetje gênant om naar een doggybag te vragen als ze eten over hebben in een restaurant, maar dat hoeft echt niet meer! Al meer dan de helft van de Nederlanders vindt het heel gewoon om om een doggybag te vragen.

In Amerika bijvoorbeeld, is om een doggybag vragen al ingeburgerd sinds de jaren 50! Gewoon doen dus, na een paar keer vragen vind jij het ook heel gewoon.

[teaser_box img=”82660″ img_size=”850×529″]

Vind je de naam ‘doggybag’ helemaal niks?
Vraag dan op een ‘restorestje’.

Als je bijvoorbeeld bij de Chinees eet, heb je vaak rijst over. Als je de rijst meeneemt naar huis, maak je er de volgende dag een rijstsalade voor de lunch van. Of voeg wat diepvries groente toe aan de rijst, dan ben je snel klaar met je avond eten.

3 vliegen in 1 klap

  • Voedselverspilling tegen gegaan,
  • Geld gespaard,
  • Lekkere basis voor lunch of diner.

[/teaser_box]