Een voorbeeld mail aan leveranciers
Laat ze weten dat je duurzame verpakkingen voor voedsel zonder PFAS wilt
Focus-Tags: Milieu, Voedsel
Waarom een mail aan leveranciers?
Het mooie is dat jij iets kunt doen tegen het gebruik van PFAS in duurzame verpakkingen voor voedsel. Neem contact op met de leverancier van je snack-, pizza-, hamburger- of lunchverpakking!
Hieronder staat een voorbeeld-mail ⤵️
Wist je dat
Wist je dat het schadelijke PFAS (niet afbreekbare chemische stoffen) ook in de bakjes zit waar je afhaaleten in verpakt wordt?
PFAS zijn ‘forever chemicals’ en zitten nu in mensen (ook in het vruchtwater van zwangeren en in de borstvoeding), dieren en milieu (ook in ons drinkwater). For ever.
Voorbeeld-mail duurzame verpakkingen voor voedsel zonder PFAS AUB
Vraag via een mail aan de leverancier of er PFAS zit in het (natuurlijke) product dat hij/zij produceert voor het verpakken van voedsel. Hieronder staat een voorbeeld-mail. Het enige wat je nog hoeft te doen is de tekst tussen de haken aan te passen aan jouw situatie.
Kopieer, plak en verstuur. Succes en bedankt dat je de wereld wat groener wilt maken! #LetSustainable💗
Voorbeeld mail. Wijzig wat [TUSSEN HAKEN] staat. Voeg geen link toe i.v.m. spamgevoeligheid.
Geachte [NAAM LEVERANCIER],
Regelmatig koop ik naar volle tevredenheid [NAAM PRODUCT] bij [BEDRIJFSNAAM] en hoop daar nog lang van te genieten.
Maar nu las ik op de website De Duurzame Kaart dat sommige wegwerpverpakkingen PFAS bevatten en daar schrok ik wel van. PFAS is schadelijk voor de gezondheid en het milieu.
Daar las ik ook dat ik bij de leverancier moet informeren of de wegwerpverpakking van mijn favoriete [SNACK, PIZZA, HAMBURGER, LUNCH …] PFAS bevat. U bent de leverancier van de verpakking en ik hoor dus graag zo spoedig mogelijk van u of uw product PFAS bevat.
Uit het blog blijkt overigens dat het gebruik van PFAS in wegwerpverpakking helemaal niet nodig is. Mocht uw bedrijf wel gebruik maken van wegwerpverpakking met PFAS dan verzoek ik u vriendelijk over te stappen naar PFAS vrij materiaal, zodat ik nog lang van [PRODUCTNAAM] kan genieten!
Alvast bedankt voor uw reactie.
Met vriendelijke groet,
[JE NAAM]
PFAS zijn schadelijke ‘forever chemicals’
En ze zitten overal in!
In de jaren 50 ontdekte men PFAS, een verzamelnaam voor meer dan duizenden chemische stoffen. Het wordt gebruikt in heel veel en in heel verschillende eindproducten.
PFAS maakt producten water, vocht, stof en vet afstotend. Zo zit het bijvoorbeeld in brandblussers, bakpapier en ook in verpakkingen voor voedsel.
Pas na 2000 kwam er onderzoek naar de schadelijkheid van PFAS. Te laat omdat het nu overal in terug gevonden wordt. Het blijkt behalve slecht voor de gezondheid, ook erg milieuonvriendelijk te zijn.
In dit blog lees je meer over wegwerpverpakkingen voor voedsel met PFAS ❯
Waaraan zie je of er PFAS in de verpakkingen zit?
Helaas kun je niet zien of er PFAS voor het verpakkingsmateriaal gebruikt is. Maar vraag het de leverancier! De leverancier moet je die informatie binnen 45 dagen gratis geven. Vraag het via sociale media met de hashtag #BanPFAS of mail ze. Laat de leverancier weten: “Ik wil duurzame verpakkingen voor voedsel zonder PFAS AUB!”.
Vraag je afhaalrestaurant of het PFAS-vrije verpakkingen gebruikt en welke leverancier dat levert. Door het alleen al te benoemen maak je de restauranteigenaar bewust van een nieuwe behoefte van de klanten.