Florapro ®

“Professional in bloemen en interieurbeplanting”

Florapro duurzame bloemist op De Duurzame Kaart

Op zaterdag en zondag kunt u voor bloemen ook terecht bij onze particuliere winkel Bloemgoed 2.0
Winkelcentrum Polderhof
Oudorperplein 49
Alkmaar
Tel.: 072-7370400

Telefoon: 0299-404 723

E-mail: info@florapro.nl

Website ❯ www.florapro.nl

Adres: Ambachtsweg 5j

Plaats: 1474 HV Oosthuizen

Openingstijden
Ma – Vr: 08.00 – 17.00
Za: Op afspraak

Branche: gecertificeerd duurzaam bloemist bloemen en interieurbeplanting

Florapro ® doet zaken met bedrijven en particulieren

Diensten gecertificeerd duurzaam bloemist Florapro ®

Florapro ® is duurzaam bloemist met een uitgebreid assortiment op het gebied van bloemen en interieurbeplanting.

 

Zakelijk; kantoorbeplanting

Bel Florapro voor biologische planten op kantoor. De Duurzame Kaart

 

Florapro ® is gespecialiseerd in kantoorbeplanting. Bovendien verzorgen we het bijbehorend onderhoud.

Omdat planten op kantoor veel voordelen opleveren, bijvoorbeeld een verbeterde luchtkwaliteit, dragen zij in hoge mate bij aan optimaal presteren. Florapro ® levert daarnaast ook duurzame bloemen op of namens uw bedrijf.

Florapro ® biedt geschikte planten voor de inrichting van kantoor, showroom, wachtruimte en entree ❯

Particulier; Hydro home

Florapro biedt hydro potten voor particulieren groene meubelstukken op De Duurzame Kaart

 

Daarnaast hebben we alle informatie over luxe potten, interieurbeplanting en onderhoud van planten.

Zorg voor een schone lucht in huis met behulp van onze duurzame, luchtzuiverende kamerplanten.

Hiervoor adviseren we ook particulieren aan huis over onze zogenaamde ‘groenmeubels’. Zo’n levend meubelstuk leveren we naar wens inclusief onderhoud.

Meer informatie over interieurbeplanting op basis van hydrocultuur ❯

Bloemen en planten bezorgen

Florapro online bloemist biologische bloemen voor bedrijven en instellingen.

 

Met veel plezier levert Florapro ® bloemen en planten aan bedrijven en instellingen.

En omdat we willen dat u zo lang mogelijk plezier van de bloemen heeft, leveren we de bloemen in een klein waterreservoir. Dus geen geklieder met water!

Ook de bestellingen in de BloemenboxX leveren we met emmertje of in een vaas. Aandacht tot na het afleveren!

Bestel een boeket als particulier ❯

Bestel bloemen en planten voor uw bedrijf ❯

Hart rode rozen online bloemen Florapro valentijn boeket De Duurzame Kaart

Online bloemen bestellen

Snel en betrouwbaar online bloemen en planten bestellen en laten bezorgen.

Bedrijven die op rekening willen bestellen, krijgen een inlogcode.

Boeketten
Bij Florapro ® kunt u gemakkelijk zelf uw boeket uitzoeken ❯

Rozen
Wij mengen uw rozenboeket met bijpassend groen. Rozen zijn perfect voor Valentijnsdag en op vele andere momenten. Stel eenvoudig uw boeket met rozen samen ❯

Rouwbloemwerk
Rouwbloemstukken geven wij de grootst mogelijke zorg en aandacht. Uw persoonlijke wensen worden voor dit laatste eerbetoon zorgvuldig uitgevoerd ❯

Plantenarrangementen
Florapro ® geeft een creatieve invulling aan haar plantenarrangementen. Hierbij maken wij gebruik van duurzame materialen en sterke planten ❯

Bloemstukken
Onze bloemstukken zijn in vele kleurcombinatie’s mogelijk, met een moderne of traditionele uitstraling. Het zijn gestoken arrangementen in een pot of een schaal. Stel online uw bloemstuk naar wens samen ❯

Een duurzaam boeket

Duurzame bloemen bestellen bij Florapro kan online, is simpel en het boeket is snel op de plaats van bestemming!

Vaste klanten ontvangen een eigen inlogcode voor het FloraNL-systeem. Hiermee kunnen vaste klanten heel eenvoudig bestellingen op rekening doen.

logo FloraNL netwerk bloemisten duurzaamheid en innovatie op De Duurzame Kaart

FloraNL

Florapro ® is initiatiefnemer en heeft samen met een collega FloraNL opgericht, een landelijk duurzaam bloemisten netwerk.

Bloemisten met een duurzame bedrijfsvoering en de noodzakelijke certificering op het gebied van duurzaamheid kunnen zich aansluiten bij dit netwerk. FloraNL ondersteunt via het netwerk, deelnemende duurzame bloemisten bij hun bedrijfsvoering.

  • Er kan gebruik gemaakt worden van het online order-­ en administratiesysteem ‘Mijn FloraNL’
  • Er kan gebruik gemaakt worden van de binnen het kader van FloraNL ontwikkelde nieuwe concepten, zoals de BloemenboxX.

Lees meer over FloraNL ❯

Focus-Tags van Florapro ®

Eerlijk zaken doen

Florapro ® is een gecertificeerd duurzaam bloemist, die een uitgebreid assortiment biedt en service op het gebied van bloemen en interieurbeplanting, zowel particulier als zakelijk.

Het bedrijf bezorgt – grotendeels elektrisch – onder meer bloemenabonnementen en doet onderhoud van beplanting.

De onderneming draagt status Goud van het certificeringssysteem de Barometer Duurzame Bloemist. De barometer hanteert een aantal criteria voor een duurzame bedrijfsvoering (MVO) en het inkopen van duurzame materialen.

Gecertificeerde bloemisten worden onafhankelijk getoetst door het internationale Société Générale de Surveillance (SGS).Maandelijks houdt de organisatie sinds augustus 2008 bij welk percentage ingekochte bloemen en planten voldoet aan de eisen van bijvoorbeeld de verantwoorde keurmerken MPS-A of EKO.

Energie en klimaat

Als duurzaam gecertificeerd bloemist heeft Florapro ® ook gekozen om zo veel mogelijk elektrisch te bezorgen om CO2 uitstoot te verminderen. Dit bedrijf was daarbij de eerste bloemist in Nederland die milieuvriendelijk ging bezorgen!

Florapro electrisch bloemen bezorger. Bloemist op De Duurzame Kaart

Ook zijn er nog enkele voorwaarden binnen de Barometer Duurzame Bloemist, zoals het gebruik van groene stroom en de registratie van energiegebruik ten behoeve van de bewustwording. Verder gebruikt Florapro ® voor een groot deel van de verlichting LED lampen. Het doel is te zijner tijd alle lampen te vervangen voor het hebben van volledige LED verlichting.

Milieu

Florapro ® was in 2009 de eerste bloemist in Nederland met het certificaat Barometer Duurzame Bloemist.

Sinds 2015 voert het bedrijf status Goud, waarbij 50 procent van de bloemen duurzaam gecertificeerd is, oftewel hebben deze de keurmerken EKO, Milieukeur, Fairtrade, FFP of MPS-A. Bovendien kopen zij geen geverfde bloemen in.

Andere criteria waaraan Florapro ® voldoet, zijn onder andere duurzame verpakkingseisen, afvalscheiding, maar ook het gebruik van duurzame schoonmaakmiddelen.

Verder vinden zij naast eerlijke arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers een veilige en plezierige werkomgeving zeer belangrijk.

Duurzaamheidsdoelen

De belangrijkste doelstellingen van Florapro ® zijn:

  • Het voeren van een zo duurzaam en maatschappelijk verantwoord bedrijfsbeleid.
  • Zorg dragen voor het juiste bedrijfsklimaat. Planten houden het klimaat gezond en stabiel. Ze verdampen water, absorberen warmte en geluid en zuiveren de lucht. Bij Instellingen en bedrijven resulteert dit in beter functionerende mensen en dus meer resultaat.
  • Het opbouwen en ontzorgen van duurzame relatie, door het bieden van service en informatie over duurzaamheid in de branche en hiervoor ook de middelen te bieden. Grote concerns kunnen door meer gebruik van duurzaam groen ook flink op de milieuladder stijgen.
  • Het zijn en blijven van een modern, stabiel en professioneel bedrijf in algemene zin.
  • Het ontwikkelen en uitbreiden van het productaanbod en de serviceverlening in de branche door te investeren in betere service op het gebied van ICT (digitale facturatie) en afstemming binnen de zakelijke dienstverlening, maar ook door middel van innovatie. Florapro ® ontwikkelde in samenwerking met FloraNL bijvoorbeeld de duurzame BloemenboxX.
    Uiteindelijk moet dit leiden tot een sterk en modern Florapro ® verkoopconcept, dat op verschillende verkooppunten wordt gehanteerd en aangestuurd vanuit een centraal, duurzaam bedrijfspand.

Missie

De mede-eigenaar van Florapro ®, Ruud Steur heeft als missie om als initiatiefnemer van het landelijke netwerk FloraNL een netwerk van duurzame gecertificeerde bloemisten in Nederland te vormen.

Gezamenlijk willen zij duurzaam verantwoord de markt betreden, om ook met elkaar de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid een impuls te geven.

Visie

De drijfveren zijn transparantie in herkomst van bloemen en planten, maar ook een eerlijke prijsvorming in de branche.

Duurzaam ondernemen levert niet alleen een goed gevoel op. Binnen de branche is Florapro ® op het gebied van duurzaamheid ook duidelijk onderscheidend.

Waarom Florapro ®

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Florapro ® is een onderneming die kijkt naar de toekomst. Er is maar één aarde en daar moeten we zuinig op zijn. Verantwoord ondernemen en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn hierbij essentieel. Sinds 12 juni 2015 draagt de onderneming status Goud van de Barometer Duurzame Bloemist, gelijk aan Milieukeur.

De Barometer Duurzame Bloemist hanteert een aantal criteria voor een duurzame bedrijfsvoering en het inkopen van duurzame materialen. De gecertificeerde bloemisten worden onafhankelijk getoetst door het internationale Société Générale de Surveillance (SGS).

Status Barometer
In 2008 behaalde Florapro ® als eerste bloemist in Nederland, het certificaat Barometer Duurzame Bloemist status Brons, waarbij minimaal 15 procent van de bloemen duurzaam gecertificeerd moet zijn. Voor het niveau zilver geldt 30 procent duurzame inkoop. Bovendien mogen er ook geen geverfde bloemen ingekocht worden.

Goud
Met de status Goud is 50 procent van de bloemen duurzaam gecertificeerd, oftewel EKO of MPS-A. Hiermee is Florapro boven het Noordzeekanaal nog steeds de duurzaamste ondernemer.

” class=”wp-more-tag mce-wp-more” alt=”” title=”Verder lezen…” data-mce-resize=”false” data-mce-placeholder=”1″ />